Water waarden in uw aquarium.

Voor het meten van de water waarden in uw aquarium zijn er verschillende opties mogelijk.

Meet setjes.

De meest gebruikte manier is het gebruik van de verschillende meetsetjes die er te koop zijn. De setjes zijn gemakkelijk aan te schaffen en betaalbaar.

Aquaforest TestPro KH

Nu wil het feit dat deze meetsetjes soms ook behoorlijk arbeidsintensief kunnen zijn (afhankelijk van de te meten parameter). De testsetjes zijn echter een waardevolle toevoeging aan uw periodieke onderhouds-werkzaamheden. Wij hebben verschillende testsetjes te koop voor zoet water én zeewater

Meten met elektronische meetapparatuur.

Wanneer u de periodieke metingen van de water waarden in uw aquarium gemakkelijker wilt maken kunt u ook kiezen voor meetapparatuur waarmee u tijd bespaart bij het meten, omdat u nagenoeg meteen ziet wat de parameter van het water is.

Milwaukee MW101 Pro pH meter

Een van de meetapparaten die wij verkopen is de Milwaukee MW101 Pro pH meter. Met deze meter kunt u de pH van zowel zoet- als zeewater meten. Wat echter zo mooi is aan dit apparaat: “Het heeft slechts een meet afwijking van 0,02 pH. Dat is natuurlijk een stuk beter dan wat u ooit met een gewone druppel meetset zal kunnen meten.

Milwaukee ph 55 pro meter

Wanneer u liever voor een wat simpeler en betaalbare optie wilt gaan, dan is de Milwaukee pH55 Pro misschien wel wat voor u. Met deze meter kunt u net als met de hierboven afgebeelde meter zowel zoet- als zeewater meten. Deze meter heeft een wat grotere meetafwijking, namelijk 0,1 pH.

Meten met foto meters.

Een andere manier van meten is het gebruik van foto meters. Dit is eigenlijk het beste te omschreven als een druppeltest waarbij je de uitslag kan aflezen op het display van de foto meter.

Hanna checker fotometer fosfaat

De hiernaast afgebeelde foto meter is van Hanna. Hanna heeft een reeks fotometers gemaakt voor zowel zoet- als zeewater.

De afgebeelde meter hiernaast kan het fosfaat meten van zoet- en zeewater. Meters worden geleverd met een reagentia en monster cuvetten. Het is een prima manier van meten die een beetje tussen de elektronische meters en de druppeltesten in zit.

Meten van osmose water.

Ten slotte wil ik u nog wijzen op een mogelijkheid om uw osmose water te meten. Na verloop van tijd zal de kwaliteit van het water uit uw osmose apparaat terug gaan lopen. Dit komt onder andere door het slijten van het membraam en/of het harsfilter.

DD Inline TDS meter

Hiernaast zit u de inline TDS meter van DD The Aquarium Solutions. Deze kunt u aan uw osmose apparaat koppelen en meet zowel het ingaande water (leidingwater) als het water uit het omkeer osmose apparaat. De TDS waarde van osmose water dient als ideaal 0 ppm te zijn, maar mag nooit hoger worden dan 10ppm. Hiermee hebt u altijd controle op de kwaliteit van het osmose water.

Wij hebben hier maar een paar voorbeelden genoemd. Op onze webshop staan nog veel meer meet- en regeltechniek voor zoet water en zeewater

 •  
 •  
 •  

CO2 toevoegen aan je aquarium.

CO2 toevoegen aan je aquarium

De functie van CO2 toevoegen.

Iedere aquariaan met een voorliefde voor plantjes, weet wat CO2 toevoegen betekent voor de plantengroei in het aquarium. Het belang van CO2 voor het welzijn van de planten en het bewerkstelligen van de fotosynthese bij de planten is algemeen bekend.

Verder heeft CO2 de (soms) prettige eigenschap om de ph van het water te verlagen. Bij rijk beplante aquaria en bijvoorbeeld Zuid Amerikaanse biotoopbakken is dit gunstig. Beide systemen zijn gebaat bij een pH die net onder de 7 is (lichtzuur dus).

De manier van CO2 toevoegen.

Er zijn verschillende manieren op de markt gebracht om de CO2 toe te voegen aan je aquarium.

 • diffusors die je kunt plaatsen tussen de retourslang naar het aquarium van een potfilter of opvoerpomp.
 • glazen spiralen waardoor de CO2 bellen langzaam opstijgen en de CO2 tijdens het opstijgen wordt geacht op te lossen.
 • Een plastic “reactor” waarbij de bellen zigzaggend naar boven stijgen en vervolgens verdwijnen in de atmosfeer
 • een diffusor in de vorm van een membraam waardoor de CO2 in hele kleine belletjes wordt toegevoegd in het aquarium en waarbij het de bedoeling is dat de bellen oplossen voordat ze aan het wateroppervlak zijn.
“CO2 toevoegen aan je aquarium.” verder lezen
 •  
 •  
 •  

LED verlichting.

De laatste weken hebben wij ons assortiment LED verlichting uitgebreid. We hebben daarbij een aantal nieuwe merken en producten op de webshop gezet.

LED verlichting is al bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Ook boven onze aquaria zien we steeds vaker het gebruik van LED. Mede omdat het energie besparend is ten opzichte van de TL verlichtingen.

Philips CoralCare zwart

Philips CoralCare

De 2e generatie lampen van Philips CoralCare staan nu ook in onze webshop. Deze lampen zijn speciaal door Philips ontwikkeld voor gebruik boven zeewater aquaria.

Mitras Lightbar 2

GHL Mitras Lightbar 2

Deze lampen zijn nu te krijgen als verlichting voor zowel de zoetwater aquarium als zeewateraquarium

Mitras LX 7204

GHL Mitras LX

Deze lampen zijn ontwikkeld als verlichting voor zowel zeewateraquaria als zoetwateraquaria.

 •  
 •  
 •  

Profilux Aquarium Controllers.

Vivaria Tech heeft vanaf heden de Profilux Aquarium Controllers van GHL in het assortiment opgenomen.

We hebben de Profilux Mini Wifi, de Profilux 3 in twee uitvoeringen en de Profilux 4 in twee uitvoeringen in de webshop opgenomen.

Profilux Mini wifi.

Profilux Mini WiFi zwart

Met de Profilux Mini Wifi kunt u de temperatuur van uw aquarium of terrarium meten. Daarnaast kunt u de temperatuur regelen en kunt u de pH van het water meten. Verder kunt u nog dimbare en niet dimbare

“Profilux Aquarium Controllers.” verder lezen
 •  
 •  
 •  

Sicce Syncra SDC opvoerpompen.

Sicce is een Italiaanse fabrikant die al vele jaren producten voor de zoetwater- en zeeaquaria. Nieuw zijn de Sicce Syncra SDC opvoerpompen.

Sicce Syncra SDC

Nieuwste opvoerpompen van Sicce.

Met de nieuwe serie Sicce Syncra SDC opvoerpompen heeft Sicce een 3 tal 24 Volt opvoerpompen in zijn assortiment opgenomen. De pompen zijn te regelen met de meegeleverde controller, maar u kunt de pomp ook bedienen met uw mobiele telefoon door de gratis CONTRALL APP te downloaden. Met deze pomp hebt u de beschikking over een vrij te programmeren pomp die zowel in droge als in natte opstelling is te gebruiken.

“Sicce Syncra SDC opvoerpompen.” verder lezen
 •  
 •  
 •  

BioPellets in een wervelbedfilter.

Op internet en social media staan vaak veel tegenstrijdige berichten. Daarom wil ik met deze blog duidelijkheid proberen te scheppen over de werking van BioPellets.

Biologische filtering.

BioPellets zijn al een aantal jaren op de markt. Ze zijn volgens mij een prima filter medium om de biologische filtering in het aquarium te bevorderen.

Wanneer u niet volledig op de hoogte bent van de processen die plaats vinden bij biologische filtering, dan kunt u beter eerst de blog Biologische filtering in aquaria en vijvers en Denitrificatie in een nitraatfilter lezen. Hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe de biologische filtering in water plaats vindt.

Basisvoorwaarden voor biologische filtering.

“BioPellets in een wervelbedfilter.” verder lezen
 •  
 •  
 •  

Maxspect Ethereal.

maxspect ethereal led
maxspect-ethereal-module

De Maxspect Ethereal onderscheidt zich door elegant en minimalistisch ontwerp. Het armatuur bestaat uit een mooi afgewerkte aluminium behuizing. Het armatuur kan aan het aquarium worden bevestigd met de meegeleverde montage arm. Optioneel is de Maxspect Ethereal ophang set bestaande uit stalen kabels en montage materiaal. Met deze set is het mogelijk om het armatuur boven de bak te hangen.

Koeling

passieve koeling
“Maxspect Ethereal.” verder lezen
 •  
 •  
 •  

Maxspect Gyre pompen

We hebben de Gyre pompen van Maxspect in ons assortiment opgenomen. Deze pompen zorgen voor een natuurlijke stroming in uw bak.

Maxspect Gyre pompen zijn niet zoals veel andere stromingspompen voorzien van een rotor, maar gebruiken de cross flow techniek.

Door deze techniek krijg je in het aquarium een mooie brede en gelijkmatige stroming. De kans op dode hoeken in het aquarium is zodoende veel kleiner.. Een rotor pomp creëert toch vaak een smallere stroming in de bak.

Sine Wave Technologie

Een ander groot voordeel is de toepassing van Sine Wave Technologie. Hierdoor zijn de pompen veel stiller in gebruik.

“Maxspect Gyre pompen” verder lezen
 •  
 •  
 •  

Red Dragon opvoerpompen.

Red Dragon 16 m3 opvoerpomp

We hebben vandaag weer nieuwe producten toegevoegd aan de webshop. Red Dragon pompen onderscheiden zich in kwaliteit. U kunt de pompen zowel in droge als natte opstelling gebruiken. Het materiaal gebruik bestaat uit zwart pvc en er zijn geen metalen onderdelen gebruikt zodat het niet gaat roesten. Op de lagers wordt levenslange garantie gegeven. Het materiaal waaruit de lagers bestaan zijn op diamant na gemaakt van de hardste en meest slijtvaste stof die er bestaat. De enige metalen onderdelen zijn de gebruikte schroeven in onder andere het pomphuis. Deze zijn gemaakt van titanium en gaan dus niet oxideren. We hebben ook het juiste pomprad voor u beschikbaar, mocht er ooit iets met het pomprad in uw Red Dragon opvoerpomp gebeuren.

Kijk op de webshop naar ons assortiment opvoerpompen.

 •  
 •  
 •