Sicce Syncra SDC opvoerpompen.

Sicce Syncra SDC verpakking

Sicce is een Italiaanse fabrikant die al vele jaren producten voor de zoetwater- en zeeaquaria. Nieuw zijn de Sicce Syncra SDC opvoerpompen.

Sicce Syncra SDC

Nieuwste opvoerpompen van Sicce.

Met de nieuwe serie Sicce Syncra SDC opvoerpompen heeft Sicce een 3 tal 24 Volt opvoerpompen in zijn assortiment opgenomen. De pompen zijn te regelen met de meegeleverde controller, maar u kunt de pomp ook bedienen met uw mobiele telefoon door de gratis CONTRALL APP te downloaden. Met deze pomp hebt u de beschikking over een vrij te programmeren pomp die zowel in droge als in natte opstelling is te gebruiken.

“Sicce Syncra SDC opvoerpompen.” verder lezen

Zeoliet als filtermateriaal

Zeoliet is een natuurlijk vulkanisch mineraal. Het is ooit ontstaan uit vulkanische activiteit waarbij aswolken terecht kwamen in zout water. Onder invloed van heet water ontstaan door vulkanische activiteit in de zeebodem ontstond een zacht poreus gesteente.

Wat doet het Zeoliet?

“Zeoliet als filtermateriaal” verder lezen

BioPellets in een wervelbedfilter.

Nitrificerende bacteriën

Op internet en social media staan vaak veel tegenstrijdige berichten. Daarom wil ik met deze blog duidelijkheid proberen te scheppen over de werking van BioPellets.

Biologische filtering.

BioPellets zijn al een aantal jaren op de markt. Ze zijn volgens mij een prima filter medium om de biologische filtering in het aquarium te bevorderen.

Wanneer u niet volledig op de hoogte bent van de processen die plaats vinden bij biologische filtering, dan kunt u beter eerst de blog Biologische filtering in aquaria en vijvers en Denitrificatie in een nitraatfilter lezen. Hierin wordt duidelijk uitgelegd hoe de biologische filtering in water plaats vindt.

Basisvoorwaarden voor biologische filtering.

“BioPellets in een wervelbedfilter.” verder lezen

Maxspect Ethereal.

maxspect ethereal led
Maxspect Ethereal

De Maxspect Ethereal onderscheidt zich door elegant en minimalistisch ontwerp. Het armatuur bestaat uit een mooi afgewerkte aluminium behuizing. Het armatuur kan aan het aquarium worden bevestigd met de meegeleverde montage arm. Optioneel is de Maxspect Ethereal ophang set bestaande uit stalen kabels en montage materiaal. Met deze set is het mogelijk om het armatuur boven de bak te hangen.

Koeling

Maxspect passieve koeling
“Maxspect Ethereal.” verder lezen

Maxspect Gyre pompen

Maxspect Gyre 330+350

We hebben de Gyre pompen van Maxspect in ons assortiment opgenomen. Deze pompen zorgen voor een natuurlijke stroming in uw bak.

Maxspect Gyre pompen zijn niet zoals veel andere stromingspompen voorzien van een rotor, maar gebruiken de cross flow techniek.

Door deze techniek krijg je in het aquarium een mooie brede en gelijkmatige stroming. De kans op dode hoeken in het aquarium is zodoende veel kleiner.. Een rotor pomp creëert toch vaak een smallere stroming in de bak.

Sine Wave Technologie

Een ander groot voordeel is de toepassing van Sine Wave Technologie. Hierdoor zijn de pompen veel stiller in gebruik.

“Maxspect Gyre pompen” verder lezen

Red Dragon opvoerpompen.

Red Dragon 16 m3 opvoerpomp

We hebben vandaag weer nieuwe producten toegevoegd aan de webshop. Red Dragon pompen onderscheiden zich in kwaliteit. U kunt de pompen zowel in droge als natte opstelling gebruiken. Het materiaal gebruik bestaat uit zwart pvc en er zijn geen metalen onderdelen gebruikt zodat het niet gaat roesten. Op de lagers wordt levenslange garantie gegeven. Het materiaal waaruit de lagers bestaan zijn op diamant na gemaakt van de hardste en meest slijtvaste stof die er bestaat. De enige metalen onderdelen zijn de gebruikte schroeven in onder andere het pomphuis. Deze zijn gemaakt van titanium en gaan dus niet oxideren. We hebben ook het juiste pomprad voor u beschikbaar, mocht er ooit iets met het pomprad in uw Red Dragon opvoerpomp gebeuren.

Kijk op de webshop naar ons assortiment opvoerpompen.

Maxspect Turbine Duo pompen

Turbine Duo pomp

Maxspect Turbine Duo TD.

De Maxspect Turbine Duo pompen zijn waarschijnlijk de meest veelzijdig toepasbare opvoerpompen die er op dit moment te koop zijn.

Wij zijn dan ook blij dat we u deze pompen vanaf heden ook aan kunnen bieden.

Veelzijdigheid.

Omdat de Maxspect Turbine Duo pompen zijn uitgevoerd met een dubbele uitgang , zijn de pompen onder andere te gebruiken als: opvoerpomp, koelpomp, aanvoerpomp calcium reactor, aanvoerpomp bio pellet filter, aanvoerpomp ATS filter enz.

Hiermee is de Maxspect Turbine Duo gerust een veelzijdige pomp te noemen. Naast de toepassing als opvoerpomp kunt u de pomp ook inzetten op meerdere bakken tegelijk, als pomp voor filter reactors, afschuimer, droog/nat filter enz.

“Maxspect Turbine Duo pompen” verder lezen

De Balling methode in het zeeaquarium.

Wij hebben in onze webshop verschillende producten van Aquaforest opgenomen. Onder andere producten die we nodig hebben voor het goed uitvoeren van de Balling methode.

De Balling methode is kort samen te vatten als een methode om alle elementen die nodig zijn om een zee aquarium gezond te houden op een simpele manier toe te voegen.

“De Balling methode in het zeeaquarium.” verder lezen

Giesemann PULZAR LED verlichting

Wanneer er niet veel ruimte beschikbaar is voor een LED verlichting omdat u er voor kiest om de verlichting in een dichte lichtkap toe te passen, dan is Giesemann PULZAR LED misschien iets voor u.

Giesemann is een Duits bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het maken van aquarium producten. Ook in de verlichting is Giesemann een belangrijke speler.

“Giesemann PULZAR LED verlichting” verder lezen

Giesemann SPHERA lichtkap

We hebben de Giesemann SPHERA lichtkap in ons assortiment opgenomen. Enerzijds omdat de lichtkappen in verschillende afmetingen zijn te verkrijgen en anderzijds omdat de aluminium profielen luxe en kwaliteit uitstralen.

We hebben twee opties toegevoegd aan de lichtkappen:

  • Sphera lichtkap uitgevoerd met een dubbel T5 RAZOR armatuur. (Levering excl TL buizen).
  • Sphera lichtkap uitgevoerd met de standaard PULZAR LED balk.

Met de Sphera lichtkap hebt u een totaal concept. Een lichtkap met een T5 verlichting of LED verlichting.

Voor meer informatie: kijk ook op Giesemann.