Welkom op onze nieuwe website en blog.

Vivaria Tech nieuwe frontlogo

Wij zijn druk bezig om deze nieuwe website en blog zo snel mogelijk compleet te maken met onder andere de nieuwste producten. Verder zijn we bezig met het faciliteren van een blog. Wanneer u iets wilt vragen, dan kunt u een mailtje sturen en wij zullen daar zo snel mogelijk op reageren.

“Welkom op onze nieuwe website en blog.” verder lezen

Giesemann Razor T-5 lichtmodule.

Giesemann Razor ophanging

We hebben de Giesemann Razor T-5 lichtmodule van Giesemann op de webshop gezet. Deze armaturen onderscheiden zich van de rest door hun eenvoud en betaalbaarheid.

U kunt ze vaak kwijt in bestaande lichtkappen, omdat de Razor armaturen compact zijn uitgevoerd.

Waterdicht tot IP 65.

Giesemann Razor T-5 lichtmodule bestaat uit een zilverkleurig geanodiseerd aluminium profiel uit één stuk. De hele technologie, inclusief de elektronische ballast, wordt daarom beschermd. Het hoogwaardige geanodiseerde oppervlak zorgt voor een optimale lichtreflectie en is zelfs bestand tegen agressief zout water. Alle stopcontacten en afdichtingen zijn ook waterdicht en voorzien van extra neopreen afdichtingen.

Hoogwaardige technologie.

Het elektronisch voorschakelapparaat heeft het een temperatuur gestuurde uitschakeling bij oververhitting of defecte T-5 lampen. De ingebouwde elektronische HF-VSA’s zorgen ook voor een flikkervrije werking met een onmiddellijke start.

Hoog lichtrendement.

RAZOR T-5 modules zijn de ideale manier om veel licht te genereren in een kleine ruimte. Daarom is de RAZOR-lichtmodule altijd uitgerust met geavanceerde en krachtige T-5-technologie. Deze T-5 fluorescentielampen zijn tot 30% effectiever dan conventionele 26 mm buizen.

Samen met de RAZOR-lichtmodule worden speciale hoogglansreflectoren geleverd, die de lichtsterkte van de fluorescentielampen bijna verdubbelen. Deze reflectoren kunt u naar wens instellen. De stralingshoek kunt u aanpassen waardoor een individuele verlichting van het oppervlak mogelijk wordt.

Standaard of dimbaar.

Alle lichtmodules zijn ook verkrijgbaar in een versie voor extern dimmen. (Dit is dus met een controller die TL kan dimmen. Deze valt buiten de levering.)

Alle lampen hebben een 150 cm lang snoer met een Schuko-stekker. De kabelinvoer zit altijd aan de zijkant van het profiel om tijdens de installatie zoveel mogelijk ruimte te besparen.

Klik hier voor meer informatie.

Jecod stromingspompen.

Vandaag hebben we een aantal Jecod stromingspompen op onze webshop gezet.

Een goed stroming in het aquarium is ontzettend belangrijk. Vooral in zeewater bakken. Het is echter ook één van de grootste uitdagingen. Vaak hebben we te maken met dode hoeken in het aquarium waar detritus zich op gaat hopen en zorgt voor een extra belasting van het systeem.

Extra belasting met afvalstoffen veroorzaakt een scala aan problemen:

  • Koralen willen niet meer groeien,.
  • Algen zien hun kans en ontwikkelen zich tot een plaag.
Jecod SOW maatvoering

Jecod heeft de laatste jaren een breed assortiment aan pompen op de markt gebracht, waaronder een groot aantal stromingspompen of ook wel wavemakers genoemd.

Om een goede stroming te realiseren moet u niet alleen aan de hoeveelheid te verplaatsen water per uur denken, maar ook of de pomp een compacte rechte straal of bijvoorbeeld een wijde stroomstraal heeft. Met de techniek van vandaag kunnen we pompen zo instellen dat ze een wisselend stromingspatroon leveren. Hierdoor wordt de natuurlijk situatie nagebootst en zult u zien dat uw bewoners ook hun natuurlijke gedrag zullen laten zien.

Voor de mensen die graag hun pompen via wifi willen instellen, ook dit is mogelijk. Kijk nu op onze pagina met stromingspompen en kijk wat er te koop is.

Denitrificatie in nitraat filter.

Als u nog niet de blog over biologische filtering in aquaria en vijvers hebt gelezen, doe dat dan eerst. Daar leggen we uit wat er in de 1e stap van de biologische filtering gebeurt. Denitrificatie in het nitraat filter is de  2e stap in het proces.

Denitrificatie vindt plaats in alle aquaria. Maar omdat het in een zuurstofarme omgeving plaats vind, is het aandeel in het biologisch proces niet heel groot en we kunnen dan ook vaak constateren dat het nitraat gehalte in het aquarium oploopt. Met andere woorden: de vorming van nitraat in het nitrificatie proces is groter dan de afbraak van nitraat in het denitrificatie proces. Dit kunnen we natuurlijk oplossen door het toepassen van water verversen. We kunnen er echter ook voor zorgen dat de denitrificatie beter gaat verlopen.

In een zoet water aquarium met voldoende water planten en een dikke zandbodem, zullen er in de bodem zuurstof arme plekken ontstaan waar denitrificatie kan plaats vinden. Tevens zullen de planten stoffen opnemen waardoor er afvoer van nitraat plaats vindt.

In een zeewater aquarium hebben we vaak maar een dunne bodem waar geen denitrificatie in plaats vind. Dit gebeurt meer in het levende steen. De stenen bestaan vaak uit vele holle ruimten en kanalen waarvan het oppervlak zuurstof bevat, maar meer naar binnen worden de ruimten zuurstofarm. Ook in deze bakken zien we echter vaak een oplopend nitraat niveau. Meestal is de reden hiervoor dat we veel vis hebben in een te kleine hoeveelheid water. Vissen moeten eten en dit levert uiteindelijk nitraat op in het aquarium systeem.

“Denitrificatie in nitraat filter.” verder lezen

Biologische filtering in aquaria en vijvers.

In de natuur wordt de biologische filtering van water verzorgt door bacteriën en planten. Wij beperken ons in deze blog tot de rol van de bacteriën.

Biologische filtering door bacteriën bestaat uit 2 stappen.

Stap 1: nitrificatie.

Dit is een biologisch proces, waarbij nitrificerende bacteriën giftig ammonia omzetten in giftig nitriet en vervolgens in het minder schadelijke nitraat. De 1e stap in het proces (ammonia → nitriet NO2 ) wordt door bacteriën uit de familie van Nitrosomonas spp. verzorgt.

“Biologische filtering in aquaria en vijvers.” verder lezen