Welkom op onze nieuwe website en blog.

Vivaria Tech nieuwe frontlogo

Wij zijn druk bezig om deze nieuwe website en blog zo snel mogelijk compleet te maken met onder andere de nieuwste producten. Verder zijn we bezig met het faciliteren van een blog. Wanneer u iets wilt vragen, dan kunt u een mailtje sturen en wij zullen daar zo snel mogelijk op reageren.

“Welkom op onze nieuwe website en blog.” verder lezen

Maxspect Turbine Duo pompen

Turbine Duo pomp

Maxspect Turbine Duo TD.

De Maxspect Turbine Duo pompen zijn waarschijnlijk de meest veelzijdig toepasbare opvoerpompen die er op dit moment te koop zijn.

Wij zijn dan ook blij dat we u deze pompen vanaf heden ook aan kunnen bieden.

Veelzijdigheid.

Omdat de Maxspect Turbine Duo pompen zijn uitgevoerd met een dubbele uitgang , zijn de pompen onder andere te gebruiken als: opvoerpomp, koelpomp, aanvoerpomp calcium reactor, aanvoerpomp bio pellet filter, aanvoerpomp ATS filter enz.

Hiermee is de Maxspect Turbine Duo gerust een veelzijdige pomp te noemen. Naast de toepassing als opvoerpomp kunt u de pomp ook inzetten op meerdere bakken tegelijk, als pomp voor filter reactors, afschuimer, droog/nat filter enz.

“Maxspect Turbine Duo pompen” verder lezen

De Balling methode in het zeeaquarium.

Wij hebben in onze webshop verschillende producten van Aquaforest opgenomen. Onder andere producten die we nodig hebben voor het goed uitvoeren van de Balling methode.

De Balling methode is kort samen te vatten als een methode om alle elementen die nodig zijn om een zee aquarium gezond te houden op een simpele manier toe te voegen.

“De Balling methode in het zeeaquarium.” verder lezen

Giesemann PULZAR LED verlichting

Wanneer er niet veel ruimte beschikbaar is voor een LED verlichting omdat u er voor kiest om de verlichting in een dichte lichtkap toe te passen, dan is Giesemann PULZAR LED misschien iets voor u.

Giesemann is een Duits bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het maken van aquarium producten. Ook in de verlichting is Giesemann een belangrijke speler.

“Giesemann PULZAR LED verlichting” verder lezen

Giesemann SPHERA lichtkap

We hebben de Giesemann SPHERA lichtkap in ons assortiment opgenomen. Enerzijds omdat de lichtkappen in verschillende afmetingen zijn te verkrijgen en anderzijds omdat de aluminium profielen luxe en kwaliteit uitstralen.

We hebben twee opties toegevoegd aan de lichtkappen:

  • Sphera lichtkap uitgevoerd met een dubbel T5 RAZOR armatuur. (Levering excl TL buizen).
  • Sphera lichtkap uitgevoerd met de standaard PULZAR LED balk.

Met de Sphera lichtkap hebt u een totaal concept. Een lichtkap met een T5 verlichting of LED verlichting.

Voor meer informatie: kijk ook op Giesemann.

Giesemann Razor T-5 lichtmodule.

Giesemann Razor ophanging

We hebben de Giesemann Razor T-5 lichtmodule van Giesemann op de webshop gezet. Deze armaturen onderscheiden zich van de rest door hun eenvoud en betaalbaarheid.

U kunt ze vaak kwijt in bestaande lichtkappen, omdat de Razor armaturen compact zijn uitgevoerd.

Waterdicht tot IP 65.

Giesemann Razor T-5 lichtmodule bestaat uit een zilverkleurig geanodiseerd aluminium profiel uit één stuk. De hele technologie, inclusief de elektronische ballast, wordt daarom beschermd. Het hoogwaardige geanodiseerde oppervlak zorgt voor een optimale lichtreflectie en is zelfs bestand tegen agressief zout water. Alle stopcontacten en afdichtingen zijn ook waterdicht en voorzien van extra neopreen afdichtingen.

“Giesemann Razor T-5 lichtmodule.” verder lezen

Jecod stromingspompen.

Vandaag hebben we een aantal Jecod stromingspompen op onze webshop gezet.

Een goed stroming in het aquarium is ontzettend belangrijk. Vooral in zeewater bakken. Het is echter ook één van de grootste uitdagingen. Vaak hebben we te maken met dode hoeken in het aquarium waar detritus zich op gaat hopen en zorgt voor een extra belasting van het systeem.

Extra belasting met afvalstoffen veroorzaakt een scala aan problemen:

  • Koralen willen niet meer groeien,.
  • Algen zien hun kans en ontwikkelen zich tot een plaag.
Jecod SOW maatvoering
“Jecod stromingspompen.” verder lezen

Denitrificatie in nitraat filter.

Als u nog niet de blog over biologische filtering in aquaria en vijvers hebt gelezen, doe dat dan eerst. Daar leggen we uit wat er in de 1e stap van de biologische filtering gebeurt. Denitrificatie in het nitraat filter is de  2e stap in het proces.

Denitrificatie vindt plaats in alle aquaria. Maar omdat het in een zuurstofarme omgeving plaats vind, is het aandeel in het biologisch proces niet heel groot en we kunnen dan ook vaak constateren dat het nitraat gehalte in het aquarium oploopt. Met andere woorden: de vorming van nitraat in het nitrificatie proces is groter dan de afbraak van nitraat in het denitrificatie proces. Dit kunnen we natuurlijk oplossen door het toepassen van water verversen. We kunnen er echter ook voor zorgen dat de denitrificatie beter gaat verlopen.

“Denitrificatie in nitraat filter.” verder lezen

Biologische filtering in aquaria en vijvers.

In de natuur wordt de biologische filtering van water verzorgt door bacteriën en planten. Wij beperken ons in deze blog tot de rol van de bacteriën.

Biologische filtering door bacteriën bestaat uit 2 stappen.

Stap 1: nitrificatie.

Dit is een biologisch proces, waarbij nitrificerende bacteriën giftig ammonia omzetten in giftig nitriet en vervolgens in het minder schadelijke nitraat. De 1e stap in het proces (ammonia → nitriet NO2 ) wordt door bacteriën uit de familie van Nitrosomonas spp. verzorgt.

“Biologische filtering in aquaria en vijvers.” verder lezen