Water waarden in uw aquarium.

Voor het meten van de water waarden in uw aquarium zijn er verschillende opties mogelijk.

Meet setjes.

De meest gebruikte manier is het gebruik van de verschillende meetsetjes die er te koop zijn. De setjes zijn gemakkelijk aan te schaffen en betaalbaar.

Aquaforest TestPro KH

Nu wil het feit dat deze meetsetjes soms ook behoorlijk arbeidsintensief kunnen zijn (afhankelijk van de te meten parameter). De testsetjes zijn echter een waardevolle toevoeging aan uw periodieke onderhouds-werkzaamheden. Wij hebben verschillende testsetjes te koop voor zoet water én zeewater

Meten met elektronische meetapparatuur.

Wanneer u de periodieke metingen van de water waarden in uw aquarium gemakkelijker wilt maken kunt u ook kiezen voor meetapparatuur waarmee u tijd bespaart bij het meten, omdat u nagenoeg meteen ziet wat de parameter van het water is.

Milwaukee MW101 Pro pH meter

Een van de meetapparaten die wij verkopen is de Milwaukee MW101 Pro pH meter. Met deze meter kunt u de pH van zowel zoet- als zeewater meten. Wat echter zo mooi is aan dit apparaat: “Het heeft slechts een meet afwijking van 0,02 pH. Dat is natuurlijk een stuk beter dan wat u ooit met een gewone druppel meetset zal kunnen meten.

Milwaukee ph 55 pro meter

Wanneer u liever voor een wat simpeler en betaalbare optie wilt gaan, dan is de Milwaukee pH55 Pro misschien wel wat voor u. Met deze meter kunt u net als met de hierboven afgebeelde meter zowel zoet- als zeewater meten. Deze meter heeft een wat grotere meetafwijking, namelijk 0,1 pH.

Meten met foto meters.

Een andere manier van meten is het gebruik van foto meters. Dit is eigenlijk het beste te omschreven als een druppeltest waarbij je de uitslag kan aflezen op het display van de foto meter.

Hanna checker fotometer fosfaat

De hiernaast afgebeelde foto meter is van Hanna. Hanna heeft een reeks fotometers gemaakt voor zowel zoet- als zeewater.

De afgebeelde meter hiernaast kan het fosfaat meten van zoet- en zeewater. Meters worden geleverd met een reagentia en monster cuvetten. Het is een prima manier van meten die een beetje tussen de elektronische meters en de druppeltesten in zit.

Meten van osmose water.

Ten slotte wil ik u nog wijzen op een mogelijkheid om uw osmose water te meten. Na verloop van tijd zal de kwaliteit van het water uit uw osmose apparaat terug gaan lopen. Dit komt onder andere door het slijten van het membraam en/of het harsfilter.

DD Inline TDS meter

Hiernaast zit u de inline TDS meter van DD The Aquarium Solutions. Deze kunt u aan uw osmose apparaat koppelen en meet zowel het ingaande water (leidingwater) als het water uit het omkeer osmose apparaat. De TDS waarde van osmose water dient als ideaal 0 ppm te zijn, maar mag nooit hoger worden dan 10ppm. Hiermee hebt u altijd controle op de kwaliteit van het osmose water.

Wij hebben hier maar een paar voorbeelden genoemd. Op onze webshop staan nog veel meer meet- en regeltechniek voor zoet water en zeewater

  •  
  •  
  •  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *